Finn påskestemningen i Romeriksåsen

Tveitvangen Romeriksåsen Gjerdrum
Tveitvangen Romeriksåsen Gjerdrum Foto: Evelina Hoppa

Vi er heldige som har så mange flotte turmuligheter rett utenfor døra vår. Her kommer noen tips til påskeferien med nærturer i Romeriksåsen og annen inspirasjon til å lage god påskestemning utendørs.

Akkurat som i fjor blir årets påske litt annerledes og da er det fint å kunne benytte seg av nærturene vi har her hjemme i Romeriksåsen. Det skal ikke så mye til for å lage en fin påskestemning utendørs - da blir det både utekos og påskekos samtidig. 

Kanskje det er nettopp nå i påsken du skal få tid til å utforske en ny tursti, prøve overnatting utendørs vinterstid, friske opp kart & kompass kunnskapene eller lage en god lunsj på bålet. 

Alle våre turtips ligger tilgjengelig på ut.no og vi anbefaler at du laster ned UT app'en slik at du kan navigere deg frem mens du er på tur. Det er fortsatt endel snø i Romeriksåsen så det er gode skimuligheter ut fra både Kogstadvangen, Sjonken, Nordåsen og Brovoll. 

Noen av turstiene i Gjerdrum Almenning har blitt flittig brukt igjennom vinteren så her er det fullt mulig å gå tur på beina. En av disse er blåmerka sti fra Grytefossen og mot Henivangen, over forbi Stormåsanhytta og til Martinstien og tilslutt ned til Gruvebakkvegen. Nedenfor er et par andre stier som vi mener er tråkket opp:

Anbefalte turer:


Andre tips til en aktiv og stemningsfylt påske utendørs:

UT.no
UT.no Foto: Ukjent
Kart og kompass
Kart og kompass Foto: Monica Moer