Tur om Ryggevanna og Lalaåsen

Fellestur

Dato
19. juni kl. 10:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Gjerdrum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Ullensaker Turlag
Dette arrangementet er over!

Årets samarbeidstur mellom Gjerdrum Turlag og Ullensaker Turlag går om Ryggevanna og Lalaåsen.

Du kan velge om du vil starte helt nede ved A-brua eller innerst i Busterudvegen. Vi starter kl. 1000 fra A-brua og hvis du ønsker en kortere tur og starter i Busterudvegen, møter du opp kl. 1100.

Når følget som starter på A-brua kommer til de som starter innerst i Busterudvegen, går vi sammen opp på Lalaåsen (Litt sør for Busterudvangen) og følger ryggen sørover til vi er på dammen ved Søndre Ryggevann. På veien sørover tar vi en avstikker til Musehogget, der vi finner et minne fra 2. verdenskrig. Nordover fra Søndre Ryggevann følger vi vestsiden av Nordre Ryggevann og ender opp på Busterudvangen. Derfra går returen til respektive startsteder. Denne ruta fører oss forbi uberørt gammelsskog, spennende demninger, vann med badeplasser og kilometer på kilometer med umerket sti. Stiene byr på tørre barnålsstier, små klyvinger, noe steinur og mye utsikt.

Ta med niste i sekken og bli med på en forsommertur i vakre Romeriksåsen. Lengde på turen er 9,5 km ved start innerst i Busterudvegen og ca. 16 km ved start fra A-brua. Vi regner med å bruke 6 timer på hele turen og 4 1/2 time på den korte varianten. Ta gjerne med badetøy i sekken også. Det er mange muligheter underveis til en avkjølende dukkert. Det tar vi oss tid til. Og med en del våte partier og litt rufsete sti bør du velge godt fottøy. Turen vurderer vi som stedvis krevende.

 

Veibeskrivelse: fra Ask (fv120) ta av i krysset ved Shell, passer ungdomsskolen, følg Brådalsgutua, så Fjellvegen i ca 3 km og ta til venstre opp i Allmenninga - her står det et synlig beachflagg. Følg veien oppover et stykke til en stor p-plass på venstre hånd - A-brua for lang rute med oppstart kl 1000.

De som skal starte fra Busterudvegen kl 1100 tar også av fra Fjellvegen ved turlagets beachflagg og kjører ca 2,3 km på allmenningsvegen. Ta så til venstre ved turlagets beachflagg inn Busterudvegen og følg veien til endes (ca 2,2 km).

Husk å betale bompenger - følg anvisning på youpark.no

Tur om Ryggevanna og Lalaåsen

Årets samarbeidstur mellom Gjerdrum Turlag og Ullensaker Turlag går om Ryggevanna og Lalaåsen. Du kan velge om du vil starte helt nede ved A-brua eller innerst i Busterudvegen. Vi starter ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ingeborg Knutsdatter Gresaker
  • Inge André Selnes
  • Ivar Minken
  • Einar Korvald
  • Elin Aspehaug